ZOOV School - meest gestelde vragen

Is ZOOV School het nieuwe leerlingenvervoer?
ZOOV School verzorgt vanaf augustus 2017 het leerlingenvervoer in de Achterhoek namens de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Dit betekent dat leerlingen vanaf dan van en naar school reizen met een taxi van ZOOV.

Wanneer hoor ik meer over / van ZOOV School?
Rond 15 augustus ontvangt u een brief over het vervoer van uw zoon of dochter met ZOOV School. Bij de brief krijgt u ook een folder met alle informatie. De chauffeur komt vlak voor het nieuwe schooljaar met u en eventueel uw zoon of dochter kennismaken. Hiervoor neemt de chauffeur contact met u op.

Blijven komend schooljaar dezelfde vervoerbedrijven rijden?
Omdat de contracten van uw gemeente voor het leerlingenvervoer per juli 2017 aflopen, heeft ZOOV School nieuwe contracten met taxibedrijven moeten afsluiten. Vanaf schooljaar 2017 − 2018 kunnen dus andere vervoerbedrijven het leerlingenvervoer verzorgen. Lees ook het nieuwsbericht op deze website.

Houdt mijn kind dezelfde chauffeur?
Waarschijnlijk niet. Omdat ZOOV School nieuwe contracten heeft afgesloten, kan het zijn dat uw kind met een ander vervoerbedrijf van en naar school reist. De kans is dan ook groot dat een andere chauffeur uw kind gaat vervoeren.

Komt een nieuwe chauffeur kennismaken?
Ja. Kort voor het begin van het nieuwe schooljaar maakt de chauffeur een afspraak om kennis te komen maken met u en uw kind.

Zit mijn kind vanaf het nieuwe schooljaar met dezelfde kinderen in de taxi als vorig schooljaar?
Dat is niet zeker. Het vervoer wordt in de zomervakantie helemaal opnieuw gepland. Hierdoor kunnen de routes veranderen en dus ook de kinderen die in de taxi zitten.

Wordt mijn kind in het nieuwe schooljaar op hetzelfde tijdstip opgehaald?
Dat is niet zeker. Het vervoer wordt helemaal opnieuw gepland. Hierdoor kunnen de routes en de rijtijden veranderen. Uw kind mag niet eerder dan 15 minuten voor het begin van de les op school aankomen. Vlak voor het begin van het schooljaar ontvangt u van ZOOV School een brief met de exacte ophaaltijden.

Zorgt ZOOV School voor een kinderzitje?
Nee. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor een passend kinderzitje of zittingverhoger. Omdat het voertuig ook voor ander vervoer ingezet kan worden, kan het kinderzitje niet in het voertuig blijven.

Hoe lang mag mijn kind in de auto zitten?
De maximale tijd in het voertuig is 90 minuten. Tenzij de bestemming niet binnen die tijd te bereiken is. Voor ritten vanuit Bronckhorst en Oude IJsselstreek naar Doetinchem en voor ritten binnen Doetinchem geldt een maximale reistijd van 60 minuten.

Mijn kind zit in een rolstoel, komt er wel een rolstoelbus?
De speciale reisbehoeften van de leerlingen gaan 1-op-1 over naar ZOOV School. Mits deze bij de gemeente bekend zijn. Dus als bij ZOOV School bekend is dat uw kind in een rolstoel zit of bijvoorbeeld alleen voorin kan zitten, dan houdt ZOOV School daar rekening mee.

Wordt er gewerkt met opstapplaatsen?
Dat is mogelijk. Op sommige routes wordt gewerkt met opstapplaatsen. Belangrijk voordeel van een opstapplaats is dat de reistijd voor alle kinderen in die rit afneemt.

Welke eisen stelt ZOOV School aan de chauffeurs?
De eisen die ZOOV School aan de chauffeurs stelt, zijn dezelfde als voorheen aan de chauffeurs werden gesteld. De chauffeurs moeten een chauffeurspas hebben en een specifieke opleiding voor leerlingenvervoer gevolgd hebben.

Wordt het vervoer van leerlingen gecombineerd met vervoer van andere mensen?
Nee, voorlopig niet. Leerlingen reizen alleen samen met andere leerlingen. In de toekomst is een combinatie met ander vervoer wellicht mogelijk. Dat kan ook voordelen bieden, zoals een kortere reistijd. Combinatie vindt pas plaats na overleg met ouders en school.

Blijft de VoorElkaarPas bestaan?
Ja. Voor leerlingen die met openbaar vervoer reizen en gebruik maken van de VoorElkaarPas, verandert er niets.

Veranderen de voorwaarden om vervoer te krijgen?
Nee. De verordeningen leerlingenvervoer van de gemeenten veranderen niet. Neem voor meer informatie contact op met uw gemeente of bekijk de website van uw gemeente.

Hoe waarborgt ZOOV School de privacy van de leerlingen?
ZOOV School weet alleen welke leerlingen vervoerd moeten worden en of een leerling speciale reisbehoeften heeft, bijvoorbeeld een rolstoelbus. Deze informatie staat in het reizigersprofiel. Medische gegevens zijn vanzelfsprekend niet bekend bij ZOOV School.

Wordt er straks bezuinigd op het leerlingenvervoer?
De overgang van het leerlingenvervoer naar ZOOV School is niet bedoeld als bezuiniging. Voorop staat dat de leerlingen op zo goed mogelijke wijze van en naar school worden gebracht.

Wat als de vaste chauffeur ziek is?
Dan haalt een andere chauffeur uw zoon of dochter op en brengt hem of haar ook weer thuis. De vaste chauffeur maakt over iedere leerling een kleine memo, voor het geval een andere chauffeur moet invallen. Hierdoor weet de vervangende chauffeur tijdig wat de specifieke kenmerken van uw zoon of dochter zijn.