Logo ZOOV
Icoon account Icoon sluiten Mijn ZOOV
Icoon vergrootglas Icoon sluiten Zoeken

De Voor Elkaar Pas

De Voor Elkaar Pas is een extra voorziening die de gemeenten, ZOOV en Arriva bieden aan de reizigers van ZOOV Op Maat met een geldige Wmo-indicatie. Met deze Voor Elkaar Pas heeft u als reiziger van ZOOV Op Maat meer keuzemogelijkheden en vrijheid voor het reizen door de Achterhoek. Met deze pas kunt u zelf kiezen, hoe, waar, wanneer en met wie u wilt reizen. U reist zo onbeperkt en onbezorgd door de Achterhoek.  

Voor Elkaar Pas: onbeperkt en onbezorgd reizen met het openbaar vervoer in alle bussen en treinen van Arriva in de Achterhoek

De Voor Elkaar Pas is een speciaal product van Arriva. De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart. Op deze pas staat een voor u gratis jaarabonnement van Arriva. Met dit abonnement reist u onbeperkt en onbezorgd met alle bussen en treinen van Arriva in de Achterhoek. U kunt de pas direct na ontvangst gebruiken. Zowel in de daluren als spitsuren. 

De Voor Elkaar Pas is ook geldig in:

 • In alle Arriva treinen op het traject Winterswijk-Zutphen-Apeldoorn 
 • In alle Arriva en Breng treinen op het traject Winterswijk-Arnhem-Doetinchem
 • Op de buslijnen van Breng: 27 en 29 tussen Arnhem en Doetinchem
 • Op de buslijnen van RRReis:
  • 53 tussen Eibergen en Hengelo
  • 63 tussen Borculo en Enschede
  • 95 tussen Borculo en Almelo
  • 98 tussen Neede en Almelo

Iemand meenemen? Gratis begeleiderspas

Bij de Voor Elkaar Pas ontvangt u ook een tweede pas om iemand mee te nemen. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of buur. U kiest zelf wie u wanneer meeneemt. Deze persoon reist gratis met u mee voor de gezelligheid of om u te helpen tijdens de reis. De reiziger mag gratis een begeleider meenemen. Dus de Wmo-reiziger krijgt een persoonlijke pas en een gratis begeleiders pas erbij. Bij uw aanvraag ontvangt u dus twee passen. 

Makkelijk mee in het openbaar vervoer

De afgelopen jaren zijn veel bussen en bus- en treinhaltes aangepast. Zodat iedereen makkelijk mee kan in het openbaar vervoer. De conducteurs, machinisten en chauffeurs van Arriva helpen u graag. Ze weten dat de reizigers met deze pas vaak nieuw zijn met het reizen in het openbaar vervoer. Bent u een keer vergeten in te checken, dan krijgt u niet gelijk een boete. Na ontvangst is de pas meteen gebruiksklaar. U hoeft geen bedragen op deze pas te zetten. U checkt gelijk in en uit als u de trein of bus neemt. 

Blijven reizen met ZOOV Op Maat

Als u de Voor Elkaar Pas aanvraagt, kunt u ook gewoon met ZOOV Op Maat blijven reizen. Hierin verandert niets. U kiest zelf of u met ZOOV Op Maat reist of met Arriva. Bijvoorbeeld de heenrit reist u met ZOOV Op Maat en terug gaat u met de trein of bus.
Let op: Ook zonder Voor Elkaar Pas kunt u gewoon met ZOOV Op Maat blijven reizen.

Kosten

U betaalt jaarlijks een bedrag van € 12,50 administratiekosten voor de Voor Elkaar Pas. De begeleiderspas ontvangt u hier gratis bij. Het abonnement is geldig uiterlijk tot en met 31 december 2025. De kosten wel jaarlijks afgeschreven. Als u later een pas aanvraagt, bijvoorbeeld in mei, dan betaalt u voor een heel kalenderjaar. De administratiekosten blijven dan € 12,50.

Geen extra ritkosten

Het abonnement is direct geldig in trein en bus. U betaalt geen extra kosten voor de rit die u maakt met de trein of bus. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht voor deze ritten. Dit geldt ook voor de begeleiderspas.

Aanvragen

Alle Wmo-reizigers die op 5 december 2023 bij ZOOV Op Maat bekend waren, hebben een brief ontvangen, met daarbij een folder van de Voor Elkaar Pas en een aanvraagformulier. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze pas op een later moment aan te vragen. 

Reizigers met een machtiging voor incasso

Heeft u als reiziger een machtiging voor een automatische incasso afgegeven? Dan kunt u heel eenvoudig dit aanvraagformulier voor de Voor Elkaar Pas downloaden, invullen en gratis opsturen. Of u vraagt het aan bij ZOOV Klantenservice via 0543-543 545. U kunt het ingevulde en ondertekende formulier scannen en mailen naar info@zoov.nl of opsturen in een envelop zonder postzegel naar:

ZOOV Op Maat
Antwoordnummer 46
7100 VB Winterswijk

Reizigers zonder machtiging voor incasso 

Heeft u als reiziger nog geen machtiging voor een automatische incasso? En u wilt de Voor Elkaar Pas aanvragen? Dan moet u dit aanvragen met het machtigingsformulier automatische incasso. U kunt de ingevulde en ondertekende machtiging scannen en mailen naar info@zoov.nl of opsturen in een envelop zonder postzegel naar:

ZOOV Op Maat
Antwoordnummer 46
7100 VB Winterswijk

Dit formulier kunt u ook aanvragen bij ZOOV Klantenservice via 0543-543 545.

De Voor Elkaar Pas kunt u alleen aanvragen als u een machtiging voor automatische incasso heeft. Naast het afschrijven van de kosten van de Voor Elkaar Pas, €12,50 gaat u ook akkoord met het afschrijven van de kosten van de eigen bijdrage van Wmo-ritten in ZOOV Op Maat.  Het is niet mogelijk om alleen de kosten van de Voor Elkaar Pas af te schrijven. 

Let op: Munckhof regelt namens ZOOV de automatische incasso. Daarom staat op uw afschrift de naam van Munckhof.

Defect, verlies of diefstal

Heel vervelend als dit gebeurt. Maar bij defect, verlies of diefstal van de pas neemt u contact op met de ZOOV Klantenservice via 0543-543 545. U vraagt dan een vervangende pas aan. Dit kan voor uw eigen pas, de begeleiderspas of beide passen. Kosten hiervoor zijn €15,00 per pas. (ongeacht welke pas)

Verlengen

Ook is er de mogelijkheid om uw huidige abonnement te verlengen. Doet u dit voor 31 december 2023? Dan betaalt u alleen de adminiatratiekosten van €12,50.

Als u uw Voor Elkaar Pas niet voor 31 december 2023 verlengd heeft, wordt uw Voor Elkaar Pas geblokkeerd. Wilt u later alsnog gebruik maken van de Voor Elkaar Pas, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen. In dat geval zijn er extra kosten.
Uw persoonlijke en uw begeleiderskaart moeten dan opnieuw gemaakt worden. De extra kosten zijn €15,00 per kaart. Samen wordt dit dan 2 x €15,00 = €30,00. En met de verlenging erbij komt het totaal op €42,50.

Een verlenging is gemakkelijk aan te vragen met het verlengingsformulier.

Geen nieuwe kaarten

De verlenging van het abonnement wordt gezet op de kaarten die u al in huis heeft. U ontvangt geen nieuw kaarten.

Brief Arriva

Arriva stuurt de reiziger enkele weken na een aanvraag of verlenging een brief. Hierbij ontvangt u uw kaarten (bij een nieuwe aanvraag) of de bevestiging dat uw verlenging is geregeld (geen nieuwe kaarten). U kunt meteen met uw kaarten reizen.

Wilt u nu of later de Voor Elkaar Pas stopzetten?

Het nieuwe abonnement is geldig uiterlijk tot en met 31 december 2025. Het kan zijn dat u toch geen gebruik meer wilt maken van de Voor Elkaar Pas. Stuurt u dan uw persoonlijke kaart en de begeleiderskaart naar ons op en dan verwerken wij uw stopzetting. Ons adres is:

ZOOV Beheer
Antwoordnummer 46
7100 VB Winterswijk

U hoeft geen postzegel op de envelop te plakken.

Als wij uw kaarten voor 8 januari 2024 ontvangen, worden de administratiekosten in 2024 niet geïncasseerd.

Als wij uw kaarten na 8 januari 2024 maar voor 8 januari 2025 ontvangen, worden de administratiekosten in 2025 niet geïncasseerd.

Voorwaarden

Als u gebruik maakt van de Voor Elkaar Pas, heeft u een geldige Wmo-indicatie voor ZOOV Op Maat nodig. U dient ook akkoord te gaan met de algemene voorwaarden

Vragen?

Heeft u nog vragen over de Voor Elkaar Pas? Neem dan contact met ZOOV Klantenservice via info@zoov.nl of telefoonnummer 0543-543 545 op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur.