Logo ZOOV
Icoon account Icoon sluiten Mijn ZOOV
Icoon vergrootglas Icoon sluiten Zoeken
Menu
Icoon contrast Icoon lettergrootte Icoon dislectie
Contrast

Gebruik de schuif hieronder om contrast aan/uit te zetten

Lettergrootte

Pas hieronder de lettergrootte aan

Dyslexie

Gebruik de schuif hieronder om hoog het lettertype voor mensen met dyslexie aan/uit te zetten

Update 3 juli: Actuele informatie over het coronavirus

Voor de meest actuele informatie over het coronavirus verwijzen wij u naar onze Nieuws pagina

ZOOV start proef met rolstoelen in taxibus

Voor reizigers met een scootmobiel biedt ZOOV Op Maat op proef een extra service. Zij kunnen via een rolstoel de taxibus in.

Oplossing van ZOOV
Wie met ZOOV Op Maat reist in een scootmobiel, moet via de gewone ingang de taxi instappen. De scootmobiel wordt via de rolstoellift de taxi ingereden. Het is namelijk niet toegestaan om in de scootmobiel te blijven zitten, terwijl deze de taxi in gaat. Voor sommige reizigers is dit zelf instappen een probleem. Sinds begin november biedt ZOOV daarvoor een oplossing.

Via rolstoel de taxi in
In iedere rolstoel-taxibus is een rolstoel aanwezig. Reizigers kunnen vanuit hun scootmobiel naar deze rolstoel overstappen en zo via de rolstoellift de taxi in gaan. Eenmaal in de taxi, is het wel de bedoeling dat de reiziger op een gewone stoel plaatsneemt. De rolstoel is namelijk niet geschikt voor vervoer onderweg.

ZOOV luistert naar reizigers
“Tientallen reizigers hebben ons in de afgelopen jaren hierover aangesproken. Wij hopen deze reizigers nu tegemoet te komen. Want wij begrijpen ook wel dat iemand niet voor niets met een scootmobiel reist. De trap van de taxi kan dan echt een obstakel zijn. De rolstoel is in onze ogen een mooie oplossing”, laat Geert-Jan Verzijden namens ZOOV weten.

Laat uw reactie weten!
De rolstoelen in de ZOOV-voertuigen zijn nog een proef. Zodra de proef succesvol blijkt, blijft ZOOV Op Maat deze service definitief bieden. Daarom vraagt ZOOV Op Maat reizigers om hun reactie te laten weten. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met ZOOV Klantenservice via 0543 – 543 545 of door een e-mail te sturen naar info@zoov.nl.

Facebook logo Twitter logo