ZOOV Op Maat - Tarieven

Alleen kilometers betalen Als u reist met ZOOV, betaalt u voor de kilometers die u daadwerkelijk reist. Zo betaalt u nooit teveel. Hiermee sluit de Achterhoek aan op de betaalwijze in het reguliere openbaar vervoer.
Automatische incasso U kunt bij ZOOV uw reis ook achteraf via automatische incasso betalen. De kosten van uw reis worden dan automatisch van uw bankrekening afgeschreven. Het voordeel is dat u dan geen contant geld bij u hoeft te hebben tijdens uw reis. Een automatische incasso regelt u eenvoudig door een machtiging af te geven aan ZOOV Reisplanner (Munckhof). U vult hiervoor een formulier in (klik daarvoor op de link hieronder). Automatische incasso ZOOV Let op: Munckhof regelt namens ZOOV de automatische incasso. Daarom ziet u op uw afschrift ook de naam van Munckhof.
Kortste weg U betaalt altijd voor de kortste weg. Dus als de chauffeur een omweg moet maken om bijvoorbeeld iemand op te halen, dan betaalt u daar niets extra voor. Tarief heen- en terugreis Het kan zijn dat u voor de heenweg een ander bedrag betaalt dan voor de terugweg. Dit komt doordat de kortste route op de heenweg toch anders kan zijn dan op de terugweg. Bijvoorbeeld omdat de afslagen anders zijn. Het prijsverschil kan echter nooit heel groot zijn. Ander tarief voor OV-reiziger Reist u als OV-reiziger, dan betaalt u meer dan een reiziger met een Wmo-indicatie. Er zijn twee soorten OV-tarieven: het ene tarief geldt als er op uw reistraject geen gewoon openbaar vervoer beschikbaar is. Het andere (hogere) tarief geldt als u naar uw reisbestemming (in theorie) ook met het openbaar vervoer kunt reizen. U beslist dan zelf of u met ZOOV Op Maat reist of toch met het openbaar vervoer. Vragen over de tarieven? Veel antwoorden staan op de pagina ‘Vragen over: de prijs van uw reis’.
Daltarief en spitstarief Hoeveel uw reis kost, hangt af van hoe ver u reist en wanneer u reist. De eerste 20 kilometer reist u tegen een lager tarief. Hebt u een Wmo-indicatie en reist u op werkdagen ná 9.00 uur? Dan betaalt u een daltarief en bent u goedkoper uit. Voor reizen op werkdagen vóór 9.00 uur geldt een spitstarief.
* Bij contante en pinbetalingen rondt ZOOV de tarieven af op € 0,05. Dus als u de reis in dit voorbeeld contant bij de chauffeur afrekent, betaalt u € 5,25. Betaalt u per incasso, dan wordt er €5,24 van uw rekening afgeschreven.
Voorbeeld tarief ZOOV