ZOOV Op Maat - Hoe werkt het?

Ophalen 
De chauffeur van ZOOV Op Maat haalt u omstreeks het afgesproken tijdstip op. Dit kan 15 minuten vóór tot 15 minuten ná het gewenste vertrektijdstip zijn.

Terugbelservice
ZOOV Op Maat biedt reizigers een terugbelservice aan. Als uw telefoonnummer bij ZOOV Reisplanner bekend is, belt de chauffeur u als de taxi(bus) binnen circa 5 minuten voorrijdt. U kunt zich dan rustig gereed maken voor vertrek.

Vaste rit 
Maakt u vaak dezelfde reis, op bijvoorbeeld dezelfde dag van de week en op hetzelfde tijdstip én heeft u een Wmo-indicatie voor vervoer met ZOOV Op Maat? Dan kunt u deze reis voor langere tijd vastleggen. Dit heet: vaste rit. Vaste ritten zijn voor maximaal 12 maanden vooruit, in één keer te boeken bij ZOOV Reisplanner. Let op:

  • OV-ritten kunnen minder ver vooruit worden geboekt.
  • Op feestdagen worden vaste ritten niet gereden. Feestdagen zijn: 1e en 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, 1e en 2e Kerstdag, en Nieuwjaarsdag. Als uw vaste rit op een feestdag toch moet doorgaan, geeft u dit door aan ZOOV Reisplanner.
  • Gaat u met vakantie of bent u verhinderd, vergeet dan niet uw vaste rit te annuleren.

Afspreekpunt
Vertrekt u vanuit een gebouw met een centrale hoofdingang, bijvoorbeeld een flat, recreatiepark of een woon-of zorgcentrum? Dan haalt de taxi(bus) u bij de centrale hoofdingang op. Bij een recreatiepark kan dit een slagboom zijn, bij een woon- of zorgcentrum kan dat de receptie zijn. Het kan ook gebeuren dat de taxi(bus) niet bij uw vertrekpunt kan komen. In al deze gevallen spreekt u bij het boeken van uw reis met de telefonist af waar de taxi(bus) u ophaalt. Dit heet:
het afspreekpunt.

Delen met anderen
Als u met ZOOV Op Maat reist, kan het zijn dat u de auto deelt met andere reizigers. Hierdoor duurt een reis meestal wat langer dan een rechtstreekse rit.

Hulpmiddelen
Naast uw gewone bagage kunt u de volgende hulpmiddelen meenemen: duw-, elektrische en opvouwbare rolstoel, rollator, scootmobiel en opvouwbare loopfiets.

Als u deze hulpmiddelen nodig heeft, is het zinvol dit vast te leggen via uw consulent bij uw gemeente. ZOOV Op Maat zorgt ervoor dat het juiste vervoermiddel bij u voorrijdt. OV-reizigers kunnen alleen handbagage meenemen.

Huisdieren
Heeft u een hulphond? Dan mag deze altijd met u meereizen. Andere dieren mogen alleen mee als zij in een tas of kooi op schoot worden vervoerd. Uw huisdier reist gratis met u mee.

Bijzondere service
ZOOV Op Maat is gespecialiseerd in aangepast vervoer en biedt een aantal oplossingen op maat voor uw reis. Uw gemeente bepaalt welke oplossing op maat voor u beschikbaar is. Denk aan bijvoorbeeld verplichte medische of sociale begeleiding, kamer-tot-kamervervoer en individueel of gezinsvervoer.

Bijzonder vervoer houdt ook in dat de chauffeur u zo nodig helpt bij het in- en uitstappen en u begeleidt tot aan de deur.

Meer informatie vindt u ook in de folder ZOOV Op Maat