ZOOV breidt uit met ZOOV Werk en ZOOV School

ZOOV breidt uit met ZOOV Werk en ZOOV School

ZOOV is deze week gestart met het vervoer van SW-medewerkers naar hun werk. Vanaf het nieuwe schooljaar verzorgt ZOOV ook leerlingenvervoer. Daarmee breidt het nieuwe, Achterhoekse vervoersysteem de dienstverlening uit.

ZOOV is een initiatief van de Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Sinds 1 januari 2017 verzorgt ZOOV voor deze gemeenten het voormalige Regiotaxi-vervoer. Deze zomer komen er twee vervoersoorten bij: dat van werknemers met een Wsw-indicatie en het leerlingenvervoer. Dit gebeurt onder de nieuwe namen ZOOV Werk en ZOOV School.

Informatie voor ouders
Bent u ouder(s) van een leerling die met ZOOV School straks naar school gaat? Dan krijgt u vlak voor het nieuwe schooljaar alle nodige informatie. Eerder kan helaas niet, omdat nog niet alle leerlingen zijn aangemeld. Hierdoor kan ZOOV School de nieuwe schoolroutes nog niet samenstellen. Algemene informatie over het vervoer met ZOOV School is al wel te vinden op www.zoov.nl.

Veel blijft hetzelfde
Het leerlingenvervoer verandert nauwelijks. ZOOV School haalt de leerlingen op de gebruikelijke plekken op . En brengt hen op de vertrouwde manier naar school en naar huis. Ziek- en betermeldingen kunt u vanaf aankomend schooljaar via de website doorgeven. De grootste verandering gaat over de kinderzitjes en zitverhogers. Deze moeten vanaf aankomend schooljaar mee in school worden genomen. ZOOV School heeft scholen hiervan al op de hoogte gebracht. Ook de scholen ontvangen midden augustus het informatiepakket dat ouders dan ook thuis krijgen.

Bereikbare Achterhoek
Voor nu houdt ZOOV het bij deze uitbreidingen. Maar, de kans bestaat dat ZOOV in de toekomst het vervoer verder uitbreidt. ZOOV wil de hele Achterhoek voor iedere reiziger bereikbaar maken. Kijk voor meer informatie op www.zoov.nl.

ZOOV is afgelopen maandag gestart met het vervoer van medewerkers van Hameland en Laborijn in Aalten, onder de nieuwe naam ZOOV Werk. (Foto: Carlo Stevering)